نادرعلیزاده مشاور معاون وزیر جهادکشاورزی در معاونت آب و خاک جهاد کشاورزی در گفتگو با خبرنگار روابط عمومی موسسه جهاد توسعه با اشاره به ابعاد گسترده و اثربخش اجرای طرح های ملی آب و خاک و پروژه بزرگ از ابخیز تا جالیز، گفت: در یک هم افزایی مطلوب بین قرارگاه امام حسن مجتبی(ع)، قرارگاه تحول، نوآوری و پیشرفت وزارت جهادکشاورزی و بسیج سازندگی و با همکاری و تعاملات گسترده با ادارات کل جهاد کشاورزی استان ها، طرحی در قالب مدیریت جامع آبخیزداری با عنوان «از آبخیر تا جالیز» تصویب و به مرحله اجرا در آمده است.
وی ادامه داد: در این طرح در بالادست قنوات طرح و اقدامات آبخیزداری انجام شده و سپس به مرمت و نوسازی و بازسازی قنوات پرداخته می شود. پس از این اقدام در داخل مزارع و زمین های کشاورزی طرح های عملیاتی آب و خاک و سامانه های نوین آبیاری اجرا خواهد شد.
علیزاده با بیان دستاوردهای ارزشمند این طرح، یادآور شد: هدف نهایی در اجرای این طرح بزرگ، دو موضوع مهم است؛ یکی حفظ منابع پایه با توجه به شرایط جوی و اقلیمی و کاهش بارش در مناطق شرقی و برخی استان هاست چراکه در این شرایط قنوات به عنوان یک منبع و میراث فرهنگی – اقتصادی – اجتماعی در پایداری جوامع روستایی مورد توجه قرار گیرد ودیگر آنکه بتوانیم با اقداماتی که در بالادست در موضوع قنوات صورت می پذیرد، از منابع آب موجود و منابع خاک بهره برداری مناسبی داشته باشیم.
مشاور معاون وزیر در معاونت آب و خاک جهاد کشاورزی در پایان با اشاره به ثمرات تحول آفرین اجرای طرح جهادی آبخیز تا جالیز با مشارکت وزارت جهادکشاورزی و بسیج سازندگی، اظهار داشت: این طرح در ۳۲ استان پایه گذاری اولیه انجام شده و در۲۱ استان وارد مرحله اجرایی و عقد قرارداد بین ادارات جهادکشاورزی استانی و نمایندگان قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) و بسیج سازندگی انجام شده و وارد فاز اجرایی و عملیاتی طرح شده است. در سایر استان ها نیز این موضوع در حال نهایی شدن و اجراست و به فضل الهی در سالهای آتی و برنامه هفتم توسعه این طرح در حوزه های آب و خاک کشور استمرار خواهد داشت.
بدون دیدگاه