بیشترین هدر رفت آب کشاورزی در جویها و کانالهای انتقال آب منتهی به مزارع صورت میگیرد. محیطی که معمولاً دسترسی به آنجا جهت بتنریزی و بهسازی سخت است و هزینه و وقت زیادی را میطلبد. موسسه جهاد توسعه به عنوان مدیر طرح آبخیز تا جالیز وزارت جهاد کشاورزی اقدامات موثری را جهت فراهم نمودن عرصه ی نقش آفرینی شرکتهای دانشبنیان انجام داده است. در همین راستا یک شرکت دانش بنیان – مستقر در دانشگاه جامع امام حسین (ع)- ورقهای کامپوزیتی تولید کرده که به آسانی در جویها و کانالهای خاکی و بتنی انتقال آب نصب میشود. این ورقها که به بتن پارچهای معروف شده است در مقابل نفوذ آب مقاومت بسیار خوبی دارد.
بتن پارچهای علاوه بر حمل و نصب آسان، عمر بالایی دارد و هزینه آن در مقایسه با احداث کانالهای بتنی بسیار پایین است. این فناوری اکنون صنعتی شده و در محیطها و اقلیمهای مختلف کشور به صورت موفق مورد استفاده قرار گرفته است. استفاده از این محصول فناورانه در مرحله انتقال آب به مزرعه تا ۸۵ درصد از هدر رفت آب جلوگیری میکند
در طرح آبخیز تا جالیز استان خراسان جنوبی پیش از سایر استانها در استفاده از این فناوری اقدام نموده است. حالا بتن پارچهای به بخشی از طرح آبخیز تا جالیز وزارت کشاورزی تبدیل شده، طرحی که به دستور وزیر جهاد کشاورزی با همکاری بسیج سازندگی قرارگاه امام حسن مجتبی و دانشگاه جامع امام حسین در سطح کشور در حال اجراست.
بدون دیدگاه